Händelser

februari 1, 2017 Av Johan Mårtensson
Händelser

Händelser handlar detta inlägget om.

Dagen började med ett riktigt produktivt möte med Stefan på Nordiska Kvalitetsbyggen. Vi satt och gick igenom alla projekt och uppförde tidsplaner på samtliga för att se exakt när och hur problemet kunde komma. Stefan hade gjort upp en riskanalys då han är total entreprenör på projekten och vi gick igenom dom för att söka efter möjliga orosmoln.

Det är något speciellt att jobba med tillsammans med ett företag som både har kompetens och kvalité i deras byggnationer. Stefan är både en duktig entreprenör men även en vän. Om ni söker efter duktig snickare för ert projekt kan jag varmt rekommendera dom

Händelser

Projektplanering

Affärsplan

För att se vad det är man skall hålla på med, sin egen portfölje eller din koncern moder. Så skall man så klart ställa sig frågan, vad är det som kommer vara framgångsrikt om 5-10 år? Hur kommer marknaden att utvecklas. Hur kommer försäljning förändras? Kommer det bli mer eller mindre köp över internet? Kommer kedjor som byggmax, beijer ta över hela marknaden så att enbart snickare säljer timmar?

Frågorna är många och svaren finns inte ännu. Men man kan se indikeringar på hur marknaden ser ut om några år, och givetvis besitter du extra kunskap inom en bransch så kan du enklare se vart den är på väg. Det viktigaste är, tvivla inte på dig själv när du analyserar marknaden.

Vad är omsättningen, hur stor omsättning tror jag att jag kan driva och hur skall jag marknadsföra mig. Och beroende på vad det är du skall göra om det är en tjänst eller i detaljhandeln.

Händelse

Gör det du skall göra med passion, stick ut. Profilera dig som du vill inte vad du alltid tror marknaden vill. Exempel jag döpte mitt första bolag till J2 Elteknik AB, det fanns knappt på marknaden med Elteknik men desto mer jag funderade på det desto bättre tyckte jag det passade branschen. Nu flera år senare döper bolag om sig till just Elteknik. Där träffade jag precis rätt, visst gör man inte alltid det. Men tänk så här, om du har på fötterna är analyserande så kan du många gånger se svaret framför dig. Ditt svar kanske är just marknadens svar och om det är det. Finns det stor omsättning att ta del av.

Omsättning är just omsättningen och inte sista raden. Beroende hur duktig företagare du är så kommer det visa sig om du har det som krävs för att göra ett företag framgångsrikt. Vad är då framgångsrikt? Många säger att det är många miljoner i vinst, jag säger:

-Kan du driva ett företag i vinst flera år i följd oavsett belopp är du framgångsrik. Det händer mycket på flera år och kan du ända ha huvudet över vatten ytan så är du duktig.

Tanken är det första, idén är det andra och banken är den tredje, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, SjukskrivningÖverbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap,

Se även mina andra blogginlägg:

Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte