Förbättringsförslag för näringslivet

Förbättringsförslag för näringslivet är något man skall jobba med aktivt. Hur skall man göra det bättre för företag att vara verksamma i din kommun? Hur hjälper man till att skapa tillväxt så att fler får jobb? Hur gör man en kommun ifrån enbart en sovplats till en arbetsplats?

Förbättringsförslag för näringslivet
Johan Mårtensson påväg till mötet

Möte för att förbättra

Många kanske drar sig ifrån möten för att man anser att det tar för mycket tid. Det kan man förstå men hur skall man annars få så många synvinklar som möjligt? Det är att bjuda in företagare och även politiker till samma plats för att diskutera saker.

Lerums Kommun har länge varit en sovplats enbart för invånare men det är ett arbete som har pågått ett tag nu. Arbetet att förändra ifrån sov-kommun till arbetskommun.

Workshop – Förbättringsförslag för näringslivet

Det viktigaste är att människor faktiskt säger vad dom tänker. Man måste skapa en plats där folk faktiskt är bekväma att yttra sin åsikt. Yttrandefrihet är som sagt grundnycklen för att hitta dom bästa förslagen.

Vad är det man kan förändra hos en kommun för att göra det bättre? Sker inte det mesta nationellt? Det är faktiskt att dom största sakerna sker nationellt men man kan göra en hel del kommunalt med.

Infrastruktur är en väldigt stor grej. Att man möjliggör för företag att växa. Det kan handla om att öppna upp marker för boende men även för företag.

Lag och ordning

Är även en het fråga. Hur skall man skydda företagen kommunalt? Vad kan man göra? T.ex kamera övervakningar. Arbeta mer tillsammans med polisen o.s.v. Även att informera invånare om brottsligaktivitet och inkludera människor så man anmäler mer.

För att lite summera det hela så handlar det faktiskt mycket att sätta spelregler lokalt. Skapa den bästa ramen för att företagare kan agera med frihet att växa deras företag.

Service kommun

Att man hela tiden stångar sig blodig med kommunen och man inte känner att man får någon hjälp? Är det vanligt? Jag kan nog påstå att det är många som känner så. Det är något man trycker hårt på just i Lerum för att få en lokal teamkänsla. Företagen skall känna att kommunen hjälper dom så mycket det går.

Varför är det viktigt? För att skapa ett stabilt näringsliv. Covid-19 pandemin är en utmaning som få har varit förbereda på. Hur kan man som kommun göra just i dessa tider? Det är inte mycket man kan göra förut då att informera och kommunicera.

Botten är att det är en dialog istället för monolog.

Vid pennan Johan ”Moderjohan” Mårtensson

Moderaterna LerumModeraterna Västra GötalandFöreningslivet Näringsliv Moderaternas viktigaste frågorModeraternas förslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.