den röda tråden

FÖLJ DEN RÖDA TRÅDEN

november 21, 2018 Av Johan Mårtensson

Den röda tråden 

Att följa sitt mål, att ha fokus på den röda tråden och låta det genomsyra allting man gör, det är vad allting handlar om. Gör för FASIKEN det du har sagt att du skall göra och inget annat.

Så om ni skall göra något som är för att uppnå något annat så behövs det alltså en plan, en vision, ett förhållningssätt till utförandet = den röda tråden.

Det är ett väldigt svårt begrepp att förklara, för det är nämligen inte så att den röda tråden enbart visar sig på ett sätt. Eftersom den skall genomsyra det mesta så betyder det att den även kommer få väldigt många olika former men att pilen skall peka åt samma håll.

RÖDA TRÅDEN

När det kommer till att människor runt omkring skall förstå dig så är det inte ofta du enbart behöver förklara eller visa en gång.

-Jaha, det är exakt vad du gör!

Hur många gånger tror du det händer? Det handlar om att visa för dig själv, visa för dina kunder, visa för leverantörer. Att VISA VÄRLDEN…

-HÄR ÄR JAG BABY!!!! Guess what i am going to RULE THIS SHIET!

KÄNSLOR

Röda tråden handlar inte om känslor eller att må bra. Om människor berör din röda tråd negativt så absolut skall man lyssna men man skall inte reagera.

Jag har förklarat detta tidigare och LÅT MIG göra det igen

När du har lagt ner, låt oss säga 1000h på att tänka på något. Alltså du har lagt ner 60minx1000h= 60.000 minuter för att sätta din röda tråd på plats. Den nya vinden som skall greppa tag i ditt skepp och leda dig i hamn.

Så pratar du med låt oss säga mig då, jag kan vara skurken. Så säger jag till dig, detta fungerar inte. Det går inte alls. Jag har alltså då berört ditt ämne i 5 minuter genom samtal med dig.

Då är alltså dom 60.000 du lagt ner mindre värda än dom 5 minuter som någon har varit negativ emot dig. Det är GALET, GALET att du ens skall låta det beröra dig.

När det kommer till utveckling så måste du vara FOKUSERAD och agera efter dina uppsatta mål, handlar inte om att vara elak. Jag är här nu, hur skall jag komma dit bort. Vad är mina värdering och vad vill jag förmedla, hur skall jag nå ut och vad tycker jag är viktigt.

HELHET

Det är alltid enkelt att påtala den röda tråden så låt mig förklara lite vad jag anser.

Vi tar Aktörspodden, dess slogan är Ge ordet liv.

-Jaha, det var väl okej.

Absolut så är det så, att människor inte kommer tycka något speciellt om den slogan, vem för dom som tänker lite längre? Vad betyder den egentligen?

Att ge någon något, humm okok…. Ordet, själva slagkraften ett ord kan ha, hummm okok. Liv, ja den är ju enkel att få saker att röra, sig, leva, känna jag att finnas.

Så sätter vi ihop det hela igen.. GE —> ORDET —> LIV

Hur kan det vara en del som jag låter genomsyra min Podcast?

Alla som besöker min podcast ger mig som ansvarig deras ord. Här Johan och Aktörspodden, detta är min berättelse och detta kan jag. Jag får alltså ta emot något som är så viktigt, slagkraften från deras ord.

Deras känslor, deras vilja, deras mål och givetvis deras röda tråd. Att få möjligheten att forma och ta till vara på andra människors ord är en ära.

Den sista och givetvis den viktigaste av sloganen är ordet Liv. Att leva att få saker att leva, kraften i ordet skall leva och målas upp. Visas och kännas, beröras.

Jag gör allt i min makt för att ge dina ord liv, utom dessa tråkiga väggar ut i etern där vi alla vandrar. Det gäller bara för mig att hitta rätt stig.