Fackförbund framtid eller dåtid?

Fackförbundet

Fackförbundet är en fråga som berör många människor och hur du än bemöter frågan så kommer det finnas folk som blir missnöjda. Kommer vi beröra ämnet ändå? Ja herregud klart vi kommer och glöm inte.. Hakkkuuuunaaa mattttttaaaattaa!

Timon och Pumba, hakuna.. nu tillbaka till ämnet.

En undersökning gjordes på min Facebook sida angående hur många som tror att fackförbundet kommer vara en maktfaktor framöver.

För att vara exakta ställdes frågan, ÄR FACKETS TID FÖRBI?

Svar

Av 69st röster så var 90% av dessa ett svar på JA och 10% ett svar på nej. Oavsett då vad man har för personlig åsikt i  ämnet är det en förkrossande seger för att man tror att facket blir mindre i framtiden.

Även om min lilla undersökning inte kan appliceras på hela Sveriges marknad kan man ändå på något sätt ta ut gemene  mans åsikt att människor tror att fackförbunden har utspelat sin största roll.

Roll på marknaden

Fackförbunden kommer troligtvis alltid att finnas på ett eller annat sätt men deras storhetstid är förbi. Varför säger jag detta då?

Det är egentligen ganska enkelt för att säga om människor sluta bli medlemmar eller finner inget intresse av att vara med så kommer så klart det generera att facket har mindre att säga till om. Mindre medlemmar mindre påverkan ganska enkel matte va?

Ändra på inställningen?

Att göra som Timbon och Pumba är inget alternativ för facken idag anser jag, utan man behöver gå ner på plattan igen och hitta sina medlemmar och höra deras röst. Det handlar inte längre vad som händer på kontoret eller vad det är för stort som händer på en arbetsplats, det ser annorlunda ut idag.

Det finns fler företag och många är mindre så man kan inte längre enbart följa dom stora. Även om dom flesta medlemmarna kanske finns där (jag ponerar) så kommer inte utvecklingskurvan att ändras om man inte hittar fler medlemmar på  mindre företag.

Åsikt

Min egna åsikt i  ämnet är totalt irrelevant då jag är som Pumba i ämnet, jag går runt och stinker. Ne men skämt och sido så är det vad du själv tycker som är det viktiga.

Jag tror att makthavande personer, företag eller föreningar kan utföra båda goda och dåliga saker det handlar bara om deras taktik och strategi för att ni till den punkten dom vill komma.

Dom skandaler som har kommit en efter en, ja det har faktiskt varit en hel del.

För att nämna några så att säga. Det är allmänt känt att när man sätter sina egna intressen över andras blir det ofta friktion. Helst när sanningen kommer till ytan.

Så för att förlänga frågeställningen.

ÄR FACKETS TID FÖRBI – kommentera och gör det gärna kort eller långt, jag kommer försöka besvara och läsa allas.

Trevlig afton //JM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.