F…r f…n lyssna inte på andra!

november 1, 2018 Av Johan Mårtensson

STÅ PÅ DIG

Stå på dig! Herregud vad enkelt och lätt det är att säga eller hur!? Följ dina egna mål. Lyssna inte på andra. Gå rakt in i stormen, det är den snabbaste vägen ut.

Skulle du våga stå på dig kommer många saker att hända.

Du kommer se löjlig ut, andra kommer tycka att du inte kommer klara det, andra kommer lägga snaror runt dina ben med deras ord. Din energi kommer tryta, du kommer sitta och räkna ören på banken. Du kommer att bryta ihop, du kommer att gråta, du kommer att blöda. 

Hade det varit enkelt hade alla gjort det!

När man säger våga! VÅGA! Så betyder det inte våga göra det du vill, det gör du i så många andra saker det handlar om att VÅGA ge fan i att lyssna på andra. Deras åsikter kan du lyssna på men skaka av dig dom, för vet du vad.

LÅT MIG FÖRKLARA!

Om en människa tänker på en sak får man en kunskap om just den saken, är du med mig i det?

Desto mer en människa tänker på den saken desto bättre blir människan på den. Fortfarande med mig?

Tänk dig att du har tänkt på en sak i 1000 timmar, 1000*60, 60.000 jäkla minuter. Och då 3,6 MILJONER SEKUNDER.

Och sedan frågar du en annan människa som du pratar med som har tänkt på samma sak i då dina 5minuter som du pratat med den. Den personen blir negativ till din idé.

Då jämför du alltså något du har bearbetat i 60.000 minuter med någon som har tänkt på det i 5 minuter.

Skojar du med mig på riktigt? Ser du hur sjukt det ser ut på papper.  Du sätter din egna åsikt åtsidan för att någon annan person behandlat ditt ämne i 5 minuter.

Min egen väg

När jag startade mitt första egna bolag tror du någon sa, det kommer gå bra. Det löser sig?

Låt mig säga NEJ, det gjorde ingen. Jag jobbade 06:00-18:00 ute och skruvade och satt på kvällarna och lärde mig bokföring. Varje jäkla dag.

Dag in och dag ut, samma! Tills jag lärde mig bokföringen, jag förstod exakt allting. Då gick jag över till LÖN, efter det gick jag över till något annat och sedan något annat.

Nu är det 10 år senare och nu har jag lärt mig en massa saker, jag har blivit grym på många saker. Jag har utbildat mig själv genom blod, svett, tårar för jag älskar det jag gör.

Det handlar inte om att ha någon enkel sak som passion, det handlar vad vill du identifiera dig som?

Podcast

Du tror att det var annorlunda när jag började med min podcast? Ja va roligt att du har börjat med dina sociala kanaler Johan. Du tror verkligen att någon brydde sig överhuvudtaget?

Min podcast är ingen super hit, absolut inte. Men den låg häromdagen på plats 18 över näringslivspodcast på Spotify.

Ingen stod på kö för att vara med i min podcast, jag fick jaga hit folk nästan för att vara med.  Jag har barnen, ne jag kan inte idag.

Ni vet hur det brukar låta, ne och vet ni vad? Nu har jag bokat möten fram till v.51.

Det finns ingen som har gjort mig till den jag är.. Jag har gjort mig till den jag är, och jag utvecklar mig själv varje sekund. Varje minut som går, imorgon är jag en bättre människa än vad jag var igår. Nu ser jag inte på det korta perspektivet utan det långa. Jag älskar utveckling, jag älskar att vara bäst.

I mina texter många gånger är jag eftertänksam, för att jag vet när jag är framåt så är jag väldigt framåt. Min eld brinner, den brinner så hett att jag slukar kunskapen omkring mig.

Låt inget stoppa dig förutom du själv!