Energi

Energi i balans VIKTIGT!

mars 4, 2018 Av Johan Mårtensson

Energi

Energi är inget du får. Det förtjänar du //Johan Mårtensson

Jag vill börja detta inlägg med att tacka alla i min Facebook kanal för att ni är med och röstar och är aktiva genom att gilla, dela och kommentera mina inlägg. Ni skall veta att det värmer i hjärtat, verkligen värmer. Så ett mega gosigt tack med massa kärlek till er alla.

Var får man sin energi?

Vilken typ av personlighet är man spelar såklart stor roll och även intressen. Hur gör man för att få tillbaka sin energi? Det är en stor fråga som alla människor måste hitta sitt eget sätt. Det för att lyckats hantera perioder i sitt liv där man är helt slut eller helt energilös. När stupet är där och du bränner i hög hastighet ut för kanten för man har glömt hur man skall bromsa. För att komma tillbaka till den gamla nivån kan vara enkel genom att återgå till normala saker i livet men i andra fall gäller det att klättra hela vägen upp igen.

Därför är det viktigt att aldrig glömma dom sakerna som gör att man får energi!

För mig personligen?

Att göra saker för andra som jag själv älskar att göra. Det är allting från intervjuer till allmännytta, som t.ex ekonomi eller som jobbmässan som ja gjorde. Även Aktörspodden är en del i det hela. Jag har inte tjänat en krona på någon av kanalerna eller intervjuerna, jag gör det för just nu ger det mig energi. Jag tycker det är roligt att göra just nu, hur framtiden ser ut det får framtiden utvisa.

I ren energi syfte så är det för mig en ren inkomstkälla. 

Tidigare så var det SEO som gjorde det. Men med tiden så har det tåget seglat och jag har kommit till en punkt där det blir mer rent arbete och den extra energi jag fick av att skapa sökoptimeringen har försvunnit.

Normalt

För mig själv är ett högt tempo en normal nivå, att få mycket gjort på kort tid och hela tiden pressa sig till att hålla tempo och felmarginal nere. Utan problem kan hastighet utan fel vara möjligt dock kräver det en sjukt stor energidepå. Anspänningar ökar stort och du kan även låsa din andning när du försöker producera i högt tempo.

Jag har personligen lärt mig att jag måste släppa axlar och ta några djupa andetag med magen annars kommer jag känna det senare i nacken. Det va nästan att jag skrev naken men jag menade såklart nacken.

Du måste såklart själva komma på sätt för att skaka av dig anspänningar och stress känsla. Genom det förnyar du dig själv och hittar en väg för att ta bort den energiförstöring som blir.

Din Ork

Du förtjänar din egen energi, låt det sjunka in lite.

Du får inte energi du förtjänar den,

Allt du gör som att träna, ta det extra lugnt en helg morgon, göra det du älskar. Dom sakerna och många fler adderas ihop och det blir din totala energi.

Att lägga över ansvaret på andra genom att säga, dom tar min ork det är inte acceptabelt att säga så. Jag va tvungen att göra det och det för den personen, du ansvar över dig själv och över dina egna beslut därför kan du inte lägga över det på någon  annan. Du ansvar för din egna val. Genom dåliga val och hantering av den energi du har skapat och förtjänat så skjuter du dig själv i benet.

Absolut så finns det familj och så vidare men det går alltid till ett val om det fortsätter så långt. När skall jag kliva av spiralen och inse att jag kommer själv gå under om jag ger borta hela mig själv och min energi.

Missbrukare

Det jag vet i  ämnet är att min stora syster var missbrukare när jag växte upp. Jag fick se på nära håll hur det va nära på att knäcka mina föräldrar och deras energi nivåer var så låga att man  trodde inte att det skulle gå  alls. Det kommer till en punkt där det inte längre handlar om familj, band eller andra saker. 

Framgång

Skall man nå framgång av något slag utan att bedöma var framgång är så är det det oändliga tillgång till energi. Många företagsledare har mani  eller lider av en släng ADHD och kan man göra det och förvalta det på ett sätt som gör att du kan frambringa den typen av energi mot ett kontrollerat mål blir vad  som helst möjligt.

Med det sagt ha nu en fantastik söndag afton //JM