Det finns många sätt

november 19, 2018 Av Johan Mårtensson

Det finns många sätt att göra dom sakerna vi har tar för givet, t.ex att gå på toaletten 🙂

Det handlar om allt från att samtal med varandra eller lösa situationer. Sedan måste man även påtala att, baraför man har en ny lösning behöver inte den vara bra. För att kunna göra en bra tolkning av “magkänslan” så handlar det också om att man har en stor grund  kunskap  inom området.  Inte att gå ut och leda en dit vinden vänder.

Har man då en ny tolkning på något som man känner borde fungera, så skall man inte vara rädd för att “bränna” sig. För att varje gång man misslyckas så vinner man något annat, jag det är faktiskt SANT. 

Det är nämligen dumt att säga misslyckas, man kan kalla det att UTVECKLAS för det är verkligen vad man gör. När man  inte når hela vägen så har man fått lärdom genom vad som hände, vad som inte hände och vad man kom kort. Genom den kunskapen kommer du till nästa gång vara bättre rustad än tidigare.

Jag har ett väldigt enkelt exempel i detta, min storebror spelade fotboll när dom var unge i ett lag. Hans lag var riktigt dåliga, dom förlorade varje match under flera år. Alla spelade vidare och dom försökte men dom förlorade och förlorade, man trodde det var dömt att misslyckas.

Men så hände något, dom började att vinna.  Med varje vinst så accelererade dom ett par extra steg och tillslut var dom ett riktigt bra lag men många spelade som verkligen var duktiga.

Anda exempel är tex det “enklaste” som att ta ett kort, alltså alla tar vanliga fotografier hela tiden. Det smattrar i telefonerna nu för tiden och jag, det behöver jag inte förklara 🙂

Då med det vanliga kortet som vi alla tar, det är enkelt. Det blir många gånger bra och vi är jättenöjda med det. Om vi ser ett steg längre och säger så här, hur skall vi kunna bli ännu bättre på att ta ett kort? Då blir det hela inte så himla simpelt längre utan då måste vi utvecklas. Lära oss vad som fungerar, vilket ljus man skall ta visa bilder inom. Man behöver rätt person på rätt plats vid rätt tidpunkt för att skapa den där riktigt bra bilden.

Desto hårdare vi går in för något desto mer inser vi hur lite vi väl visste om den saken vi trodde vi kunde något om.

Jag det går även i linje med desto dummare du är desto smartare tror du att du är.

Även om du är duktig så känner du att möjligheterna till utveckling är oändlig, därav när du väl börjar bli bra på något var inte rädd att utveckla det. För troligtvis har du ingen aning hur duktig du väl kan bli.

Må väl //Johan “Moderjohan” Mårtensson