BONUS

april 21, 2018 Av Johan Mårtensson

VAL AV BONUS

Som anställd på ett företag vad hade du valt av bonus aktivitet? Det är en väldigt intressant fråga. Vi möjlighet vad hade varje enskild person valt att göra för utvecklingen.

Min fråga på Facebook blir enligt nedan. För att hitta alla omröstningar så finns dom här.

EXTRAOm du hade fått välj något utöver det vanliga från din arbetsgivare vad hade det varit?

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Söndag 1 april 2018

Analys av Bonus

Bonus i form av pengar är något som ofta blir uppskattat men det är ett väldigt kortsiktigt val av bonus. Det är inget bestående utan det är något som man blir glad över stunden och är kanske inte det medlet alla företagare gillar p.g.a man förbättrar väldigt lite saker internt.

Med detta i åtanke ställde jag frågan istället om man ville göra något trevligt tillsammans med sina kollegor eller hellre ville utveckla sig själv genom utbildning.

Bonus svaret

Tydligheten är god, man vill helt klart hellre utveckla sig som person och sin kunskap än att göra något extra skoj tillsammans med kollegor.

Det tyder på att varje enskild person söker efter att förbättra sig själva. Det är något jätte positivt och en stor nyckel för att hålla sin personal  i framkant, även stanna på arbetsplatsen. Det medför inte bara individuella kunskaper utan det stärker hela företagets kompetens.

DU -> JAG  = VI

Detta betyder såklart inte att man inte skall göra teambuilding på företaget utan att vid val mellan dom både så bör man välja utbildning. Påtala att det finns företag som trots vetskapen att utbildning är mer populär kanske behöver gruppaktivitet mer ändå, det är såklart upp till varje företagsledare att känna av klimatet på sitt företag.

Utbildning

Vad är det för exakt utbildning ni skulle vilja få? Om du tänker efter lite vilken utbildning och vad är det du brinner för just nu? Vet din chef om att du vill utbilda dig i ämnet? Det är viktigt att kommunicera i alla led och ibland börjar det med dig.

Kommentera gärna vad du hade velat fördjupa dina kunskaper i.

//Johan Mårtensson

Missa inte min Podcast eller video blogg.