Stora vinster

Är lönen viktig

april 25, 2018 Av Johan Mårtensson

Är lönen viktig

Hur viktigt är då lönen för oss? Att pengar trillar in på kontot är såklart viktigt för alla. Hur mycket funderar man då på dess storlek?

Bry dig inte om summan om du trivs på ditt jobb har man hört många säga, men stämmer det i verkligheten? Hur mycket jämför man vad man tjänar med andra. T.ex kollegor, andra företag m.m?

Min frågeställning på min Facebook-kanal var:

LÖNÄr hur mycket/lite du tjänar något som du reflekterar över ofta?

Publicerat av Johan "Moderjohan" Mårtensson Torsdag 5 april 2018

Analys

68% säger att man funderar ofta över hur mycket pengar man tjänar. Det är trots allt en stor majoritet som säger sig tänka på det ofta.

Att man tänker på det när man sitter och skall betala sina räkningar är en självklarhet, pengarna tycks alltid vara i för små mängd när det kommer till räkningarna. Men utöver det så tänker man ofta på sin lön ändå.

Vill man då tjäna mer pengar och vad skall man göra? Ni känner väl till citatet:

Fråga inte vad nationen skall göra för dig. Utan vad du kan göra för nationen -John F Kennedy

Ökning

Om du tar med dig det citatet och tänker på ditt arbete. Vad är det jag kan göra för att mitt företag skall kunna få mer ekonomiska muskler? För hur man än vrider på det, så finns det resurser att tillgå är det så klart mycket högre chans för att du skall kunna få den ökningen du söker efter.

Jag menar inte att man skall jobba mer tid, utan man kan ofta tänka nytt. Hitta nya sätt att göra saker på. Göra sakerna mer effektiva. Förhandla bättre med underleverantörer eller andra inköpskanaler. Ja nu skall vi inte ta upp alla saker man kan göra för då räcker det inte med ett inlägg. Ni förstår min tankegång, för att lönen skall betalas ut behövs det pengar. Mer pengar = ökad möjlighet till att tjäna mer.

 

Möjligheten

Att tänka företagsekonomiskt på saker när man gör dem ökar inte bara medvetenheten om möjligheterna utan det skapar en bättre förståelse till hur saker och ting sköts. En större förståelse tenderar till att skapa förutsättningar som man ej trodde var möjliga tidigare.

Trevlig dag // Johan Mårtensson