Affärsidé & idé

januari 21, 2017 Av Johan Mårtensson
Affärsidé & idé

Affärsidé & idé handlar detta inlägget om.

Man kan nog säga att dom flesta människor har haft en affärsidé någon gång i deras liv. Man har sett en möjlighet men man har varit väldigt bekväm med sin tillvaro. Man har hus och lån, och så måste vi betala för barnen och man behöver fast inkomst. Eller kan det vara så att vi tänker renovera, skaffa familj och det är inte tillfälle för att satsa på det okända.

Om man gjort en enkät och frågat företagsledare om dom hade gjort samma val idag med vetskapen om vad det har inneburit för ens relationer. Så hade nog trots allt mer parten sagt nej, det är en väldigt stor uppoffring av din privata tid. En väldigt stor oro, kommer vi har tillräckligt att göra? kommer det komma några till butiken imorgon? kommer den nya varan att sälja?

Kommer vi ha råd att göra den investeringen, har vi pengar till att betala våra räkningar. Så mycket magont för ett nytt företag som inte är värt något för många år senare.

Affärsidé & idé

Behöver man göra något nytt för att lyckats, så klart är svaret nej. Du kan utan problem starta ett företag som gör en tjänst, säljer något eller liknande som redan finns på marknaden. Frågan borde vara vad skall du göra för annorlunda? Hur skall du kunna marknadsföra dig eller vad skall du fokusera på för att sticka ut. Vad är det som kommer göra att någon kommer handla av dig istället för några av dina konkurrenter.

Ett klagomål är bara något negativt om man inte får reda på det, Johan Mårtensson

Frågorna är så klart många och svaren är få. För att få dom riktiga svaren måste man så klart släppa säkerheten och ge sig ut i det okända för att ta reda på det. Dock måste din väg redan vara satt, målen måste vara uppsatta.

Vad är det då som man borde tänka igenom om sin affärsidé?

  1. Vad är som skall göra min affärsidé framgångsrik? -Dina erfarenheter, titta upp dina konkurrenter. Helt nytt koncept se till närmast möjliga lösning.
  2. Hur stor start investering behöver jag till företaget för att komma igång? -Se över din resultat och likvidetetsbudget (inte gjord gör det)
  3. Vilka är mina potentiella kunder? -Gör en lista där du räknar negativt, troligt och positivt för att se resultat för varje utgång
  4. Hur mycket förarbete måste jag göra för att komma igång.

 

Affärsidé

Spotlights rad

J2 Elteknik AB

När J2 startades gjorde jag. Allting som behövdes för att starta, en utförlig affärsidé hur exakt företaget skulle fungera. Likvid och resultatbudget gjordes, potentiella kunder och framtida kunder.

Hur mycket det skulle kosta i månaden och hur mycket intäkterna då skulle vara. För våran det var det konceptet: Kvalité lösning till ett konkurrenskraftigt pris.

Sedan jobbar man inom service branschen så skall det vara fokus på hur du kommer tar hand om dina kunder på det absolut bästa sättet. Man måste i botten av sig själv älska utmaningar och hela tiden pressa sig själv för att göra processen mer effektiv.

Om man väl sitter och funderar en stund på det så tror jag du redan har svaret på frågan. Skulle man starta ett företag? Affärsidé & idé | blogg

Skall jag göra detta? Tänk, tänk igen. Repetera. Repetera trots allt veta du redan svaret, Johan Mårtensson

Affärsidé & idé | blogg

Entreprenörsgalan

 

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte