Hur många besökare är bra?

Hur många besökare är bra?

Grund: Hur många besökare är bra för min hemsida?

F & S (Frågor och svar)

F: Jag har en hemsida och har 100 besökare i månaden är det något som man tycka är bra eller borde jag få in mer trafik till min sida?

S: Svår fråga att svara på, titta först på din omsättning om du ser till ett företag. Hur mycket omsätter du? Hur många kunder har du på en månad? Låt oss säga att du har en omsättning på 100.000 i månaden och fördelat på 100 kunder. Du har alltså 100 kunder per månad och din trafik på din hemsida är också 100. Är då 100 besökare ett bra värde på din  hemsida?

Analys:

Om vi tar exemplet ovan, 100.000/månad och du har genomsnitt 100 kunder. Då finns det både positiva och negativa saker du kan ta genom din trafik. För att ponera att dina befintliga kunder kanske inte besöker din hemsida varje månad kan man tro att det är nya möjliga kunder som även besöker den och på det sättet har man hittat en positivt värde med talet. För att vara på säkra sidan bör du dock ligga en bra bit över, för att först visa ditt varumärke för flera som vänder i dörren. Andra kommer tillbaka för att dom hört något om dig och den femte gör ett köp av dig. T.ex du bör kanske ligga upp emot 3x så många som handlar av dig per månad d.v.s 300 besökare.

Det går inte att analysera enbart egentligen på hur många besökare, du får så fall ställa in Google Webmaster Tool och  sedan även Analytics för att se exakt vad människor trycker på din sida. Hur länge dom stannar m.m. Var det dom besöker och när lämnar dom sidan, gör dom något köp eller skickar dom ett mail till dig.

En rätt kund är bättre än 100 som inte köper något. 

Den bästa analysen genom besökare har du nog svaret på själv, var jobben  inkommer till dig. Hur du får intresseanmälan och var dina kunder hittar vägar till dig. Om du redan vet vad som är bra så vet du även vad du kan göra bättre.

Missa inte min blogg eller min videoblogg. Något av intresse hoppas jag även är aktörspodden.

SEO

Sökoptimering

#4 SEO = Sökoptimering

Om ni har missat mina andra inlägg så kan det vara bra att börja där.

Vi fortsätter i våran djupdykning i sökoptimering. För att begripa vad jag skall prata om så behöver ni få lite kött på benen så läs mina tidigare inlägg annars blir detta lite obegripligt.

Helhet

För att ni skall kunna skapa en bra grund för er sökoptimering behöver ni skapa en helhet i eran digitala närvaro.

Vad menar jag då med er digitala närvaro?

Er närvaro digitalt är liknande er närvaro analogt. Nätverkande vet ni säkert redan vad det innebär, när man åker på möten för att träffa andra. Man dyker upp på flera ställen analogt och man finns och pratar och nätverkar.

Liknande är det med er digitala närvaro. Ni behöver finnas överallt för att skapa en helhet. Annonsering, Facebook, Instagram, Youtube jag ni förstår vad jag menar. För det som har med er att göra går att söka på genom t.ex en RSS Feed. Där man kan hitta allting som har med er att göra, sådant som stärker er digitala närvaro helt enkelt. Desto mer ställen ni finns och omtalas, t.ex stora forum.

Digitala närvaron

När ni då har skapat er en digital närvaro, ja och det tar tid. Det är inget ni tänker nu skall jag bli digitalt närvarande och så  händer det på en kvart. Det är ett ständigt uppdaterande under flera år, men som man säger. Man måste börja någonstans eller hur?

Ponera att ni har en bra digital närvaro redan och ni har en dålig hemsida. Då känns det ganska enkelt för er att nu skall vi uppdatera hemsida så kommer vi skjuta i höjden på sökoptimeringen. Är det sant? Tyvärr så är det inte heller det. För om ni har en ny modern sida som är strukturerad bra, ta t.ex J2 Elteknik AB den innehaver en bra struktur. Räcker det då med en bra digital närvaro och en bra hemsida så kommer er sökoptimering automatiskt blir bra?

Nej tyvärr räcker inte det heller. Man behöver såklart även sökoptimera sidan, och om ni nu skall bygga en ny sida behöver ni även rikta in alla 301 mot eran sida så dem kommer med när ni bygger om den.

301

301 är alltså en av din sidas url, t.ex j2elteknik.se/elektriker för att säga något. Då är den en annan hemsida som pekar mot J2´s sida j2elteknik.se/elektriker t.ex. Den pekar alltså inte mot huvudsidan utan den pekar mot en den nämnda undersidan. Finns det flera sådana måste man ta tillvara på den kraften genom länkningen från tredjepart.

Att bygga en hemsida som fungerar bra för sökoptimering  kan många företag göra i dagens läge. Men att ta till vara på hela motorn som finns digitalt är det få företag som kan göra. När man har en V8 motor så vill man använda alla 8 cylindrar man vill inte puttra omkring på 3-6. Det är också där en stor skillnad på kostnader när man skall göra en sida, det krävs lite mer arbete men är ofta värt priset. Ditt digitala visitkort är din hemsida, visst det är också en del i din digitala närvaro.

Företag i branschen

Jag har tidigare själv lagt flera hundra tusen för att leja ut SEO till andra bolag tidigare år. Man ingår ett avtal med ett företag och sedan följer man helt enkelt utvecklingen på ens SEO = sökmotoroptimering. Hittar man rätt företag så kan man slappna av, visst har jag genom min investering ökat men inte alls i den paritet som jag borde. Därav vad gör man som entreprenör? Man lär sig allting i ämnet, man studerar. Man utvecklas för att hela tiden bli bättre.

Reslutat

Ta min egen domän eller mitt företag J2 Elteknik AB så ligger den väldigt bra till på nyckeln orden som spelar roll. Då pratar jag om dom orden alla andra vill komma upp på, med bra resultat menar jag att man ligger på första sidan med sämsta placering 6.

Eller ta Johan Mårtensson som ligger på första sidan på just sökordet Johan Mårtensson, det finns en känd fotbollsspelare som heter samma som jag gör. Det gör att alla stora tidningar i hela Sverige har hans namn i deras texter. Trots efter några månader ligger jag på plats 6 på ordet, alltså jag ligger före tidningar som Aftonbladet bland annat. Då förstår ni att jag har fått resultat för det jag lägger tid på.

Det finns inget som säger att ni inte kan göra det, dock bör jag påpeka att det är en grymt stor investering.

Är ni intresserad av tips och tricks så svarar jag så ofta jag kan. Visst jag tar på mig lite uppdrag ibland. Gjorde en sida vid sidan för väldigt liten budget. www.babsab.se 

 

Missa inte min podcast på antingen Johan Mårtensson/podd eller Soundcloud.

Framgång

Vad är framgång?

Vad är det som definierar vad som är framgång? Har du suttit dig ner och tänkt på vad du anser skulle gjort eller redan har gjort dig framgångsrik? Tyvärr är ordet framgång ofta när man pratar om någon person som gjort sig väldigt rik på något. Är det verkligen den framgången som är det viktiga i den ekvationen?

Faktorer

Inget kommer gratis här i världen och det tror jag alla kan hålla med om. När man då ser denna person som är enligt synsättet på framgång är framgångsrik, spelar det verkligen roll vad man har på banken? Personen i frågan har lyckats bygga ett framgångsrik koncept som han eller hon har satsat allt för. Gjort en satsning med sin eget ekonomiska välmående på spel och som vi alla vet, går det dåligt ekonomiskt är det inte det ända som tar stryk. Jag tänker givetvis på hälsan både mentalt och psykiskt.

Valen

Min personlig åsikt är att man har nått framgång när man satt ett mål oavsett om det handlar om. Man har repat mod och utfört det som man velat och genom det kommer välmående och egen acceptans. Det sistnämnda är det viktigaste vi har, det är det vi har och är. Att acceptera sig själv som man är inte som man tycker man borde vara. Sedan skall man alltid givetvis arbeta med sig själv för att forma sig till en bättre person och människa för sin livsstil.

Du är framgångsrik

Oavsett vad du personligen tycker så tycker jag att du är framgångsrik. Du har saker du har gjort i ditt liv som är positiva och har medfött positiva saker för dig själv och din omgivning. Även om man är inne i en destruktiv tankebana så glöm aldrig det goda och positiva du har gjort, dom negativa faktorerna kommer alltid att finnas där oavsett hur bra eller dåligt det går. Fokusera på det som kommer och det du har gjort som gjorde dig framgångsrik när du väl var det. Vägen ligger alltid fri för att ta dig upp i sadeln och börja rida på den välmående stigen.

Kuriosa

En rolig tävling som jag själv tycker som Butik El har, komma på en slogan och som pris för bästa svar är två stycken fina armaturer. För att deltaga gå in på deras Facebook här. 

Min egen sökoptimering

Framgång

Under den senaste månaden har en av mina sidor ökat i Google ranking med ganska många platser. Är det framgång? För mig betyder det mycket för jag lägger mycket energi för att vara duktig på just SEO. Och att se att sidorna jag medför mycket trafik och går bra är en välmående faktor så klart.

Här är några utval av mina domäner.

Göteborg

J2 Elteknik AB

Snickare Partille

 

Om ni har missat mina andra blogg inlägg så in och titta igenom bloggen.

Eller varför inte läsa om mitt egen företagande?

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap

Vad är värdet på min SEO?

Vad är värdet på min SEO?

Precis som rubriken säger vad är värdet på min SEO? Vi vänder lite på det istället och frågar hur mycket hade du förlorat om din sökoptimering hade försvunnit helt?

Hade du tappat mycket affärer eller om du är en webbshop mycket handlade kunder?

Organiska fältet

Har du tittat upp vad det är för just specifik trafik du får in till din sida. Det är enkelt att sätta upp ett Google analytics konto och där se WOW vilken trafik det ger till mig och mitt företag.

Tyvärr inte för att vara elak mot er men den är helt totalt, irrelevant. Att du har 50-60-90% genom det organiska på din sida är det ändå helt irrelevant trafik.

Varför är det så då?

För om du inte vet vad det är folk trycker på för att komma in till din sida kan du inte bearbeta den informationen alls. Låt oss säga att du har ett företag, Försäljning på gräsmattan AB.

Du säljer massa saker på gräsmattan, stolar, bord ja precis allting. Det du vill då är att du vill ha sökoptimerad trafik som kommer in på din sida när man t.ex söker på “Stolar gräsmatta”. Det har du sökt fram genom google trend att det är mitt ord.

Poängen

När du väl installerat t.ex Webmaster tools och helt plötsligt har öppnat upp ögonen från att dom har varit helt stängda och inser att din trafik till din site är enbart från att folk söker på ditt företagsnamn.

Då har du investerar massa pengar för att få in trafik men det är ändå bara folk som letar efter dig specifikt som hittar dig.

Då kan man säga att din SEO är helt värdelös. Sedan måste man ta i beaktande att det tar ungefär 1-2år att komma upp om du har sökoptimerat bra.

SEO

Har du haft din sökoptimering väldigt länge och bara legat stilla under väldigt lång tid.

Spelar det någon roll om du ligger på tredje sidan på google på ditt ord? Jag skulle vilja säga att det är irrelevant och kommer knappast ge dig någon försäljning av något slag.

Är det bättre då att förstöra, göra om och göra rätt. Jag skulle vilja säga att jag det är tyvärr så.

Men jag har investerat massa pengar i det, och om jag tar bort det brinner alla dom inne.

RADERA?! VÄRDET PÅ MIN SEO?

Det är ett svårt steg att ta. SEO handlar om tid, kunskap och en jävla massa arbete. Det menas inte att man behöver lägga ner arbete hela tiden men det har med massa små faktorer att göra om din sida presterar bra.

Bygger du din sida perfekt, allting är grönt och du har nyckelordet med många gånger och din trafik på sidan stannar och integreras med sidan är du på helt rätt väg. Låg bouncerate och bra optimering = bra resultat.

Sedan kan andra ha precis samma sak men massa mer länkningar till deras hemsida t.ex så du vinner inte emot dom ändå.

I det fallet behöver du inte alls ta bort din optimering för den är väldigt bra, eller så bra den kan bli. Och då gäller det att prata med sina företag runt omkring och starta den relevanta länkningen. Alltså riktigt och inget hitta på länkning från ett företag i Indien. Resultatet må var bra och snabbt, men det varar inte speciellt länge och du är du tillbaka på ruta 1.

Fick du svar på Vad är värdet på min SEO?

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

Annonsering

Annonsering

Annonsering för din verksamhet? Den frågan tar vi inte ens upp eller försöker inte beröra. Man vet ofta själv vad man behöver göra för att sälja sin tjänst/vara o.s.v.

Vad är det då den bästa eller mest frekventa annonseringen sker? Om vi skall mäta i kronor så är det nog trots allt fortfarande tidning och radio/tv det gamla hederliga sättet. Vad är styrkan med att annonsera på detta sättet? Och svagheten?

Tidning, Radio & TV

Forcerat lyssnande eller tittande. När din annonsering sker via kanalen (Tidning, Radio & TV) så blir det att personerna som finns på dom kanalerna tvingat lyssna på det du har att säga.

Du kommer ut med din reklam väldigt brett, många som kommer höra. För att få ut maximal med effekt för denna typen av kanal behöver man verkligen låta sin annonsering ske hela tiden under en period. Du behöver mata ut informationen i massor.

Styrkan är givetvis hur stark din reklam jingel är. Vad är nackdelen med reklamen på detta sättet? Kostnaden och svårigheten att mäta effekten.

I vissa fall kan det handla om att köpa sig ren omsättning, alltså din reklam betalar för sig med försäljning, plus minus noll. 

Facebook

Är Facebook ett bra sätt att annonsera? Det beror mycket på vad det är man försöker sälja. Tjänster är väldigt svårt på Facebook och enligt min mening för J2 Elteknik så tycker jag inte det är värt det. Att förmedla ut information är det ett väldigt bra sätt.

När det kommer till varor eller liknande så är det helt klart mycket bättre. Kör man en kampanj eller liknande kan du få en bra spridning och på det sättet hålla nere din klick kostnader.

Vad är en bra eller dålig klick kostnad på Facebook? Det får man testa sig själv fram för att veta sitt eget nyckeltal. Något som jag personligen tycker är du över 5kr/klick så kostar det för mycket.

Google SEO

Är sökoptimering bra? Det vet alla som håller på med just SEO att det är. Men hur bra är det egentligen? Har du ett brett utbud är det väldigt bra. Har du ett smalt utbud där det är många som konkurrerar om orden är det inte alls bra.

För att veta hur bra egentligen SEO är för din del måste du ställa in Webmaster Tool för din hemsida. Då kan du se vilka ord det är som folk trycker in sig på via traditionell sökoptimering.

Många gånger är din SEO enbart att folk söker på ditt företagsnamn och på det sättet ser du bra organisk sökning. Då ljuger det organiska för dig, man tror att sin SEO är bättre än vad den är.

Google Adwords

Handlar det på samma sätt som Facebook, håll koll på din kostnader. En låg klick kostnad är då ett bra sätt för din annonsering. Det är precis samma sak med Google shop. Så länge kostnaden är låg är det ofta värt att annonsera.

Precis samma sak som ovanstående är det på direkt annonser på internet som läggs ut på flera sidan. TV Reklam i matbutiker är också mer och mer populärt och ger dig mycket mer intäkter? Jag tror mest det hjälper att bygga varumärke. Men det berör vi inte heller i detta inlägg.

Ställ in din annonsering

För att se hur allting funkar var noga med att ställa in kön, ålder o.s.v för att se vilken majoritet som ditt företag svarar på bäst. Många gånger kan det vara bra att helt enkelt mata ut information mot en viss typ av människa. För då blir din klick kostnad lägst och du får mer besökare och mer köp för mindre pengar.

Klicka här, klicka där trots allt vill ja att du klickar på mig, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, TidsoptimeringEgenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

 

Tidsoptimering

Tidsoptimering

Vad menar jag då med tidsoptimering? Den tiden du har som man brukar göra saker som att sätta sig i soffan. När en lucka uppenbarar sig och man sätter sig och tittar på netflix eller hbo. Givetvis skall man bevaka sin “egentid” men många gånger handlar det inte om mycket energi man behöver lägga. Det kan vara att fixa till i huset, bilen eller kanske ditt företag.

Convertrate

När du har en webbshop är det nog den viktigaste siffran av alla. Och med det menar jag hur många som besöker hemsidan som leder till en affär.

Om du har 100st besökare och 1st som köper har du en convertrate på 1%. Är det bra? Det beror på många faktorer, hur stor är din marknadsföring i kronor? Hur många besöker din sida? I början är det självklart svårare att inneha en bra convertrate.

När du bygger om din sida skall du ha i åtanke på att det skall vara enkelt, bättre och prismässigt bra för att du skall slå dina konkurrenter.

Tidsoptimering

Butik El

Det jag har gjort denna helgen när några luckor infunnit sig är att jag har lagt till en sektion med “Kampanj & Rea” helt enkelt för att dom bästa priserna skall så klart visa sig direkt när du kommer in i butiken.

Sedan har jag tagit bort lite bilder och lagt fram dom rullande informationstablåerna för “bästsäljande” och “nya produkter”

Det tar tid att jobba med en webbshop för att hitta rätt. Men var noga att mäta din convertrate så vet du när du har hittat rätt.

J2 Elteknik AB

Hemsidan för J2 Elteknik AB håller jag hela tiden på med att uppdatera och fixa till. Vad är rätt och vad är fel? Det är väldigt svårt att veta när det kommer till ett tjänsteföretag då man inte kan mäta på samma sätt som i en webbshop. Dock tror jag på att man skall hålla sig trogen till dom ideal man jobbar efter.

Visste du att J2 stödjer skolan och lokala föreningar? Det handlar om något jag kallar Ge tillbaka. Vi tar kompetens från skolan och på så sätt är det faktiskt befogat att vi är där och stöttar om dom behöver oss. Och likadant är det med föreningslivet, att det skall finnas något att göra efter skolan & jobbet som är roligt och utmanande. Det är även det en sorts tidsoptimering.

WordPress

För att din tidsoptimering skall fungera helst om du är med i den digitala världen så tycker jag verkligen wordpress skall vara ditt val av hemsidor. Då det är faktiskt så att du kan lära dig allting från uppbyggnad till sökoptimering. Allting handlar bara hur mycket energi du lägger, all information finns på nätet för att hämtas.

Tidsoptimering är som bäst när du använder verktyg som du redan kan, Johan Mårtensson

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

 

Nya tider

SEO online & google

SEO online & Google handlar detta inlägg en hel del om.

Jag har pratat lite om sökmotoroptimering eller det var nog lite fel att säga lite. Förutom det jag har pratat om innan så handlar mycket av din SEO om att hela tiden göra små ändringar så att ditt resultat blir bättre.

Vilka ord?

Givetvis finns det ord som är bra för dig men kan vara väldigt svåra att optimera emot. Men var inte rädd för det, kör på dem också. Sedan försök vara smart. Vad är dom nya sakerna inom det du håller på med som kommer slå längre fram? Att lägga upp några sökord mot det som kommer sen, som inte finns på Google just nu. Det är väldigt mycket enklare, så blanda lite.

Mina domäner – SEO online & Google

Jag håller på en hel del med mina egna domäner, jag bedriver verksamheter i dom större städerna inom belysning. Jag håller hela tiden på att uppdatera mina sidor med olika bilder från installationer som är utförda av oss. Det är ett stort arbete att göra, men det är väldigt utmanande. Nu dom senaste dagarna har jag nämligen byggt om dem båda. Göteborg & Stockholm.

SEO online & google

Sedan har man väldigt många goa människor i sin närhet som man kan be om hjälp. Det gjorde jag idag, jag frågade dem om vad dom tycker om båda sidorna och vilken dom gillar bäst. Helt enkelt för att man själv snöar gärna in på något. Man tror man vet svaret, man måste hela tiden hålla sig på rätt sida gränsen. Du vet inte bäst, någon annan vet alltid bättre. Du är inte bäst, det är någon annan som är bättre. Just dom meningarna är bra att intala sig själv så man inte blir självgod eller tror mer om sitt eget värde än vad det egentligen är.

SEO online & google

Elefanten i rummet

Nu händer det inte bara saker på visa hemsidor utan nu skall på Måndag? Det är inte 100% om allting klaffar men jag tror på det och kör på det. Då skall nämligen det nya bolaget lanseras. Skall bli väldigt intressant att följa den utvecklingen.

Arbete

Jag har det senast arbetet lite väl mycket, även med mina mått mätt. Det gäller att inneha en balans i livet, även om du jobbar mycket. Den gränsen kan överskridas under korta perioder. Blir det längre period blir det obalans i ditt liv och det kan skapa friktioner i ditt privatliv.

Bryta arm

Även om jag själv är hyfsat duktig, en duktig lekman som jag brukar kalla mig själv. Så anlitar jag externa bolag som sköter visa delar av mina verksamheter för att jag hinner inte göra allting själv.

Adwise Mediabyrå sköter om ett av mina projekt. Jag tycker nämligen det är väldigt roligt att se hur långt mina egna kunskaper i visa ämnen mäter sig mot andra. Även om du givetvis skall samarbeta med dina samarbetspartners så måste man även tävla. Det fokuserar mig och det ger mig extra passion. Vi har nämligen en liten internkamp om sökordet, belysning Göteborg.

Vem vinner? SEO online & google

Som sagt samarbetar vi i ett projekt men har delade intressen i ett annat. Det är det som gör det väldigt roligt. Jag leder med placering 9 mot deras 35

Dock skall det påtalas att det är inte deras viktigaste sökord. Det är mitt viktigaste så det går inte till 100% att jämföra. Men vad spelar det för roll när jag vinner? Haha.

Dina val stänger dörrar och öppnar dem. Det finns ingen människa som kan veta vilka konsekvenser valen får längre fram på vägen. Lär dig konsekvenserna men låt dem inte tynga dig, Johan Mårtensson.

 

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

SEO

SEO & sökmotoroptimering

SEO & sökmotoroptimering handlar detta inlägg om.

Jag har redan beskrivit SEO (sökmotoroptimering) i ett tidigare inlägg, vill ni läsa det tryck här. SEO & sökmotoroptimering.

Jag tror att jag kanske var lite för snabb i mina vändningar och efter några förfrågningar gör jag ett nu lite bättre inlägg för den nystartade.

Varför SEO?

Varför är det viktigt för mig och mitt företag eller tjänst? I dagens rörliga samhälle så använder man sig av t.ex Google för att hitta saker. En plats, en restaurang, kläder, smycken, elprylar egentligen vad som helst. En snickare, målare eller vvs många hundtrals/tusentals miljoner kronor går igenom just sökmotorer idagens Sverige. Förut var det mun till mun metoden eller att man låg på rätt ställe med sin butik. Marknaden har förändrats och det väldigt snabbt och idag handlar det om internet.

SEO & sökmotoroptimering

Vi pratar om organiska fältet på Google.

SEO & sökmotoroptimering
Organiska

Det normala fältet, sökfältet.

Hur skall man göra för att komma högt upp på det organiska fältet? Det är det vi kallar sökmotoroptimeringen och det är det allting handlar om. Att komma hög på det organiska fältet, inga annonser eller något är just vad SEO är och den optimeringen sker via justering på din hemsida. Man vill få ut maximalt med synlighet för alla som söker på just det ordet du vill. Varför är det så bra?

Givetvis är det så att om många personer besöker din sida och den är bra gjord, så säljer du mycket mer om du ligger på första sidan på Google än om du ligger på tredje sidan (troligt nästan inget genom det organiska om du ligger på tredje sidan)

För att kunna komma högt upp där så behöver man använda sig av det ordet du har valt att optimera, i sin text på sin hemsida (den sidan du har valt det ordet). Sedan behöver du göra det till ditt nyckelord och sätta det i din SEO-title (ladda ner Yoast och följ deras anvisningar).

Vad är då det SEO-title? Det är vad det står längst upp på din sida. Låt oss säga att det är SEO du vill köra på, då står det typ… SEO – Johan Mårtensson vet hur man gör klicka här. (för att skapa trafik) Det du ser när jag delar på facebook, det är vad SEO-titlen är.

Google adwords – SEO & sökmotoroptimering
SEO & sökmotoroptimering
Google adwords

Vad är skillnaden mellan Google adwords och det organiska fältet? Det är för att det är annonser du betalar för. Du betalar för varje klick som det sker på ditt ord, du bestämmer hur mycket ett klick får kosta och vad det skall stå. Förutom då att du försöker göra ditt företag framstående genom bra text så hjälper du även din organiska verksamhet då du får mer klick på ett ord som du vill. Du får en sida till där ditt ord läggs ut och vilket är mest värt? En sida som du har eller en sida som Google har? Jag tror du kan räkna ut det själv.

Google Shop

Precis samma sak som Adwords men istället priser på dina varor och bild. Vad säljer mest en text eller en bild? Givetvis måste du inneha en produkt du kan sälja och inte en tjänst men som sagt här kan du verkligen visa dina starkaste priser där du vill locka in folk på din sida. Givetvis kostar detta också pengar att ligga på Google Shop.

SEO & sökmotoroptimering
Google Shop
Utbudet – SEO & sökmotoroptimering

Nu har vi gått igenom vad SEO handlar om och lite om hur Google fungerar. Grunderna i grunderna kan man säga utan att fördjupa oss något mer än normalt.

Direkt
SEO & sökmotoroptimering
Direkt trafik

Hur man än gör så kommer inget att slå direkt trafik. Om du har en hög direkt trafik i ett bra fungerande bolag är detvärt väldigt många kronor. Det är lite som rekommendation genom mun till mun metoden. Någon tycker din sida är så bra att man inte behöver gå in på någon annan.

Hänvisning

Med det menar man att när en annan sida pekar mot din, t.ex klicka här så kommer du in till en blogg, Johan Mårtensson´s blogg. När du gör det mellan samarbetspartners eller vänner ökar du ditt status på Google. Men man skall akta sig här för om du lägger in dig själv på några länk nätverk som gör det för att “dopa” din sida kan du bli svartlistad och få din ranking borttagen av Google.

Så äkta sidor med riktigt innehåll, om du får länkar från sådana sidor är det väldigt bra. Desto mer desto bättre, men hör min ord. Riktigt och äkta sidor med unikt innehåll som har en anledning att finnas på internet.

Avslutning

Jag vet att det är en djungel, det är svårt och man vet inte vilka man skall lita på. Det är vilda västern bland mediabolag, alla vill tjäna snabba pengar genom att lova massa saker. Dock skall ni veta om ett bolag lovar er någon placering släng på luren. Man kan inte lova ett resultat på Google. Det är omöjligt att göra men det ni bör göra är att fråga bolaget vilka sidor dom arbetar med och titta på dom resultaten dom har gett dom. Bästa sättet är fortfarande att få referenser.

SEO världen är vilda västern, bara för du har laddat bössan betyder inte att du din egen fot inte kommer skjuta, Johan Mårtensson

Besökare på din sida

Spelar besökare någon roll hur många dom är? Det ger det till en viss gräns, så länge människor som besöker din sida använder din sida och stannar en stund är det egentligen mer värt än 100st som vänder i dörren. Om du har en webbshop så handlar det hur många som beställer något från sidan. Har du 3st besökare och alla köper något är det väldigt bra, har du 30st och ingen köper är det inte bra. Kommer dom tillbaka sen kanske? kanske inte. Ingen som vet dock handlar det mest om besökarna använder din sida.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte

 

Sökoptimering & Optimering

Sökoptimering & Optimering

Sökoptimering & Optimering handlar detta inlägg om.

Vet ni alla vad SEO är för något? Det är en förkortning för sökmotoroptimering och det blir bara mer och mer viktigt för varje dag som går. Varför är det då så viktigt?

När du väl är ute och använder google, eller någon annan sökmotor som bing. Så söker man ofta på det man vill hitta. Kan det vara en ny TV, vilka storlekar finns det och vad kostar dom? En spa resa vilka priser är det då, var finns det spa någonstans?

Eller varför inte en snickare eller elektriker på den orten du bor. Sökmotoroptimering är till för precis som det låter, hjälpa din hemsida att bli optimerad och få maximalt med synlighet på sökmotorerna.

Företag idag spenderar stora pengar på mediabolag som hjälper till med sökmotoroptimeringen, och dom lägger stora pengar på annonser för att synas. Allting för att komma på första sidan på dom orden som är populära och valda.

Det ger affärer och lockar kunder till deras hemsida. När väl personen kommit in på sidan vill man att personen i fråga skall stanna så länge det bara går. Det hjälper även hemsidan att få ett bättre resultat via sökoptimeringen.

Vi leker med tanken att vi tillsammans alla här som läser detta börjar att driva ett företag tillsammans som gör bakelser. Vad är det så för ord vi skall lägga ner vår energi på?

Det är inte enkelt att välja ord. Man måste göra en undersökning på vilket ord som ger det bästa resultatet för vår verksamhet. Vi vill ju ändå sälja så mycket som bara går. Vi har ju hög hyra, stora personal kostnader och vår utrustning kostar mycket. Något att inte glömma är ju sedan skatten som skall betalas den 12 varje månad.

Trender

För att veta hur man skall göra när vi nu skall optimera vår hemsida är att vi måste börja med grunderna. Vi behöver kolla upp trenderna. Där söker man på orden som man tror är bra.

Det behöver inte vara så att folk söker på det du tror, vi behöver hårda värden. Helt enkelt få det svart på vitt vilka ord som är bra.

Så nu testar vi då med Tårta Stockholm, den har ett index värde på 31 på google/trend. Det menas alltså att folk som bor i Stockholm söker på detta ord. Det är inte det populäraste ordet men ändå högt nog för att vara ett riktigt nyckelord för oss. Det är även ett ord som man söker på när man vill ha något. Ett så kallat “direkt ord” vilket generar bra affärer till oss om vi lyckats komma långt fram.

Då har vi alltså nu kommit överens om att vi skall sökmotoroptimera ordet “Tårta Stockholm”. Då skriver vi om en sida på våran hemsidan i detta ordet. Inte hela hemsidan utan enbart en undersida. Vi döper om texter till ordet, bilder och gör massa andra bakarbete på just den sidan. Förutom att döpa om undertexter och skriva ordet flera gånger i text så måste sidan innehålla “content”.

Sedan rikta undersidan till SEO ordet vi valt dvs vårt nyckelord för sidan www.våranhemsida.se/tårta.

När vi gjort det måste vi skapa massa texter som handlar om tårta, binda ihop sökordet med bilder och texter dvs vi skapar content.

Hur vi gör våra tårtor, varför våra tårtor är något väldigt extra? Vi kör på en gammal vanlig, det är våran gamla gamle mormors recept som är helt unikt och tårtorna måste smakas =O)

Text – Sökoptimering & Optimering

Sedan då när vi skrivit en massa roliga saker som folk vill läsa. Varför man just skall välja våra tårtor. Så lägger man upp saftiga bilder också, vi vill ju visa det goda vi gör.

Sökoptimering & Optimering
Sökmotoroptimering

Det gör att sidan blir tyngre och bilder som du lägger upp på sidor optimeras mot bilderna på google och inte vanliga organiska fältet d.v.s vi optimerar sidan mot bildsökningen också.

Med det organiska fältet menas det fältet som är det vanliga fältet du hittar den informationen du sökt.

Då när hela sidan är klar, vi har gjort bra texter och optimerat ordet så tar det cirka 2 månader innan ett bra resultat visas, det tar tid för google att läsa in allting och det är fördröjning för man inte skall skapa massa fakesidor och kunna tvinga upp dom snabbt på google.

Då hur går det för oss? Tårta Stockholm ligger vi först då? Du kan söka på ordet och vilken hemsida det gäller, även om det inte är din sida här. För att se det resultatet vi lyckats med.

Vi säger att vi kommer in på en plats 47 på tårta Stockholm efter detta. Vad är det då mer man kan göra?

Google – Sökoptimering & Optimering

Google gillar inte att du använder samma ord på flera sidor då man inte skall kunna “dopa” orden. Det är till för att man inte skall fuska till sig ett resultat till googles första sida. Dock görs detta hela tiden, dom flesta sidor som ligger på första sidan är på något sätt dopat av deras mediabolag men det är en annan topic som vi går in på någon annan gång. Då kommer vi till länkningar till våran tårtsida.

Det är andra hemsidor som länkar till våran tårtsida, även folk som delar våra underbara bilder o.s.v det gör att våran sida blir starkare och tyngre och resultatet på google blir bättre.

Det finns även redskap man kan använda sig av för att se hur många länkningar en hemsida har, för att se hur det går förutom bara själva sökoptimeringen.

2000-talet

Mer och mer konsumenter samt pengar rör sig via internet, sökmotoroptimering. Det är anledning till att använda SEO blir mer och mer värt för alla som vill sälja något. Det gamla med att du funnits i många, många år kommer försvinna mer och mer.

Finns du inte på sökmoterer kommer du försvinna för den yngre generationen och deras sökningar. Sökoptimering & Optimering | blogg

Det är inte bara första kunder vi pratar om här, många gånger så gör man ett jobb och sedan söker man igen när man vill få jobbet gjort igen. Visst kan du behålla kunden, vi vill ju behålla varje kund på vårt tårtföretag. Men kunden kanske vill testa något nytt och vi har inte nytt att erbjuda så sökningen sker igen.

Givetvis spelar sociala medier också roll, att man är aktiv och visar att företaget är levande och aktivt.

Hoppas allting gjort att du har något mer på fötterna angående sökmotoroptimering, som kan bli det viktigaste för företagen inom några år.

Syns du inte så finns du inte var det förr, nu är det. Syns du inte på google finns du inte, Johan Mårtensson

Sökoptimering & Optimering
Ge inte upp. SEO tar tid att förstå.

Se även mina andra blogginlägg:

Tempo, Efterskalv, Möte, Affärsidé, Arbetssätt, Sökoptimering, Helhetslösning, Investering, Samarbete, Utveckling, Förhandling, Sjukskrivning, Händelser, Överbelastning, Deadline, Tiden, Kunskap, Frågor & Svar, Misstag, Person, Sjukersättning, Dag, Säljteknik, Beetendevetande, SEO, Aktiebolag, Visa Hjärta, Projekt, Tidsoptimering, Annonsering, Egenkontroll, Omsättning, Ledarskap, Framgång, Nätverksmöte